KEÇİÖREN KANAL TIKANIKLIK AÇMA

KEÇİÖREN KANAL TIKANIKLIK AÇMA

 KANAL TIKANIKLIĞI AÇMA KEÇİÖREN

Kanalizasyon sistemleri yapıların hijyeni için temel ihtiyaçların başında gelir. Atıkların yapıdan uzaklaştırılmasını sağlayan kanalizasyon sistemi lavabo, küvet ve tuvaletten başlayıp ana kanalizasyon borusuna kadar ulaşan bir bütündür.

keçiören kanal tıkanıklığı keçiören klozet tıkanıklığı


Sistem içinde yaşanan tıkanma, taşma gibi olaylar doğrudan rahatsızlık yaratır. Hem can sıkıcı hem de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen olaylardır.

Kanalizasyon arızalarının genellikle giderlere katı maddeler atılması sonucu borularda tıkanıklık şeklinde olduğu bilinmektedir. Yaşanılan sorunların çözümleri bazen kolay bazen ise zordur. Kanalizasyon hatlarının gelişip büyümesiyle beraber günümüzde geleneksel yöntemler yerini daha akılcı ve teknolojik yöntemlere bırakmıştır.

İki çeşit kanal tıkanıklığı bulunmaktadır. Hatalı kullanımdan kaynaklanan tıkanıklıklar ve kronik diye adlandırılan kanal boruları döşendiği zaman yapılan hatalar sonucu meydana gelen tıkanıklıklardır.

Hatalı kullanımdan kaynaklanan tıkanıklar; kullanıcı tarafından tuvalete atılan yabancı cisimler su ile kanal kuyusuna kadar taşınamaz. Kanal borusu içinde borunun çapını daraltır ve tıkanıklığa sebep olur. Belirtileri bir anda orta çıkabilmektedir.

Kronik kanal tıkanıkları ise; kanal boruları döşenirken, özellikle betondan yapılan borular bulunmaktadır. Bu betondan yapılan borulara künk adı verilmektedir. Künk boruların boyu birer metredir. Birbirlerine ek yapılmaktadır. Ek yerlerinde conta kullanılmaz. Ek yapılan kısımlar büyük bir hassasiyetle yapılmalıdır. Aksi durumda, zamanla ek yerlerinde su sızıntısı meydana gelir. Su sızıntısından dolayı toprakta çökme meydana gelir. Kanal içine sızan toprak tıkanıklığa sebep olur. Bu gibi sorunlarda, kanal tıkanıklığı kendini hemen belli etmez. Zamanla kendini göstermektedir.

Kanal borularının ek yerlerinde meydana gelen su sızıntısı bazen çökmelere sebep olmaz. Toprak içinde süzülerek bazen bir çukura akar. Bazen de bina temeline sızar. Bina temeline sızan kanal suyu bina içinde kötü kokulara sebep olur.

Bir diğer kronik sorun ise; lağım borularının meyilsiz olmasıdır. Kanal içine akan su; kanal borusunun meyilsiz olmasından dolayı çok yavaş akar ve zamanla tıkanıklığa sebep olur.

ankara keçiören kanalizasyon tıkanıklık ve gider açma

Keçiören kanal açma işlemi öncelikle kanalın neden tıkandığını tespit eder. Tıkalı olan kanal eğer ki iç tesisat dediğimiz mutfak hattı, banyo hattı, tuvalet hattı ise kanal açma makinaları ile robot makina diye nitelendirdiğimiz çelik yaylar ile açılır. Açma işleminde öncelikle kameralı tespit yapılarak kanalın neden tıkandığı tespit edilir. Özellikle tuvalet hatlarında kullanılan bez peçete vs. gibi atıklar tuvalet hattının tıkanmasına neden olur. Kanal tıkanıklığını gidermek için yüksek basınçlı kombine kanal açma aracı olan Vidanjör kullanılır. Tazyikli su kullanılarak rögar bacası içinde biriken katı atıklar temizlenir. Daha sonra döner bacanın içinde biriken katı atık kombine kanal temizleme aracı dediğimiz Vidanjör  ile temizlenir. 

Çekvalf diye nitelendirdiğimiz aparatlar bina içinde oluşan kokuyu engeller. Çekvalf aparatı herhangi bir su taşkını olduğunda dışarıdan binanızın içine veyahut evlerinize su baskınının oluşmasını engeller.

Keçiören kanal tıkanıklığı ve gider açma ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.