KEÇİÖREN RÖGAR (LOGAR) TIKANIKLIĞI AÇMA

KEÇİÖREN RÖGAR (LOGAR) TIKANIKLIĞI AÇMA

 RÖGAR (LOGAR) TIKANIKLIĞI AÇMA


Kanalizasyon hatlarının belli aralıklarla bağlı olduğu havalandırma bacalarına rögar denir. Zaman içerisinde kötü kullanıma bağlı olarak rögarlarda tıkanmalar meydana gelebilir. Rögar tıkanıklığının başlıca sebepleri arasında; rögarın zamanla tahribata maruz kalarak tesisat borusunu engellemesi veya tuvaletlere atılan çocuk bezi, ped, ıslak mendil gibi suda kolayca çözünemeyecek maddeler gösterilebilir. Rögar tıkanıklıkları etrafa kötü koku yayılmasına, rögarların taşmasına ve pis atıkların çevreye yayılmasına neden olur.

keçiören logar açma


Rögar tıkanıklığı çoğu site sakini tarafından bilinmeyen bir durumdur. Rögar denince akla belediye rögarları gelmektedir. Ancak bilinmesi gereken bir durum vardır ki, belediye rögarından önce sitelere ait rögarlar bulunmaktadır. Sitelere ait rögarlar ile belediye ilgilenmez.

Sitelere veya binalara ait rögar kuyuları ile belediye ilgilenmediği için, olası rögar sorunlarında site yönetimleri tarafından gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Ankara'nın en yoğun nüfusuna sahip ikinci ilçesi olan Keçiören'de kanalizasyon sorunları ve rögar tıkanıklıkları sıklıkla meydana gelmektedir.

Özellikle kalabalık muhitlerde sık sık karşılaşılan problemlerden biri olan rögar açma işlemlerinde son teknoloji ekipmanlar kullanılmalıdır. Rögar hortumu sayesinde tıkanık yapan nesneler kısa sürede boru içinden temizlenerek giderin daha akışkan olması sağlanır.

Yaşanılan sorunun cinsi ve yerine göre uzman ekipler tıkanıklığa spiral robot, yüksek basınçlı su  veya yüksek basınçlı hava ile müdahale eder ve kazı yapmaya gerek kalmadan tıkanıklık sorunu çözüme kavuşturulur.

keçiören logar tıkanıklığı açma


Diğer Tıkanıklık ve Gider Açma Hizmetlerimiz;